Over Oogartsencentrum
ZW-Vlaanderen

Welkom op de site van het Oogartsencentrum ZW-Vlaanderen, gevestigd in Harelbeke

Op deze site zal u meer informatie terugvinden over de mogelijke behandelingen om u te bevrijden van uw bril of lenzen en een aantal veel voorkomende oogproblemen.

U vindt hier ook alle informatie voor het maken van een afspraak bij:

Dr. Frank Kesteloot – Dr. Tonia Goethals – Dr. Bob Pollet – Dr. Antonia Slot – Dr. Justine Vandeputte

Afspraak maken

Na telefonische contactname (056/70.45.30) komt u terecht bij een secretaresse die u in functie van uw probleem zo snel als mogelijk een afspraak zal geven.

Om u snel te kunnen helpen is het zinvol dat het secretariaat reeds wat voorinformatie krijgt, zo kan er beter rekening gehouden worden met de dringendheid van uw probleem. Gelieve in enkele korte bewoordingen uw oogprobleem aan hen te omschrijven: bvb snelle vermindering van het zicht in één oog, kwetsuur van het oog, ontsteking (roodheid, wazig zicht), pijn aan de ogen,…

Indien u reeds vroeger oogproblemen gehad heeft, is het ook nuttig om deze reeds te vermelden (bvb. cataract, glaucoom, maculadegeneratie…) om een totaalbeeld te krijgen van uw probleem.

Afspraak maken om bril- of lensvrij te worden

Indien u geïnteresseerd bent in een behandeling (laser of lensimplantatie) om u te bevrijden van uw bril of lenzen, gelieve dit ook duidelijk te vermelden, gezien dit op specifieke afspraak gebeurt.

Indien u harde of zachte contactlenzen draagt,  vermeldt u dit ook best, gezien deze soms moeten uitgelaten worden voor bepaalde onderzoeken.

Dringende afspraak

Dringende problemen zullen steeds voorrang krijgen en op korte termijn ingepland worden. Helaas is dit niet voor eender welke klacht mogelijk. Indien u vindt dat de wachttijd tot uw afspraak te lang is, kan u nog opteren om naar een (vrije) raadpleging te gaan in AZ Groeninge, daarover vindt u hier meer informatie.

Er kan ook gekeken worden om een afspraak te maken bij een andere arts die op de kortst mogelijke termijn een beschikbare plaats heeft. Hierbij is het belangrijk te weten dat er een intense samenwerking is tussen de oogartsen van het oogartsencentrum en dat elke oogarts van het centrum vrije toegang heeft tot de patiëntendossiers.

X