Onderzoek

OCT Scan

Carl Zeiss type Cirrus HD-OCT

Dit hoogtechnologisch toestel (Carl Zeiss type Cirrus HD-OCT) maakt  het mogelijk om aan de hand van een dieptescan de verschillende lagen van de retina tot in het kleinste detail te visualiseren en dit op een snelle en patiëntvriendelijke manier.

De techniek is gebaseerd op de reflectie van infrarood licht op het netvlies. In geen tijd groeide dit innoverende toestel uit tot een onmisbaar middel in de diagnostiek en follow-up van netvliesaandoeningen zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, maculair oedeem bij diabetes mellitus, macula gaatje, macula pucker en serosa centralis.

De OCT heeft daarenboven de mogelijkheid om de dikte van de retinale zenuwvezellaag te meten alsook de cupping van de papil waardoor dit toestel een belangrijke meerwaarde heeft bij de opvolging van glaucoom en andere oogzenuwziektes. Dankzij dit onderzoek kunnen bovenvermelde oogaandoeningen in een vroeger stadium gediagnosticeerd en zo nodig behandeld worden..

OPD Scan Corneatopgrafie

  • De oppervlakte van het hoornvlies (structuur welke zal worden gelaserd) wordt nauwkeurig in beeld gebracht en gescreend op onregelmatigheden.
  • Bepaling van de exacte kromming van het hoornvlies

Pentacam

  • Onderzoek waardoor een 3D reconstructie mogelijk is van het voorste oogsegment.
  • Diktemeting van het hoornvlies over de totale oppervlakte
  • Best mogelijke screening op mogelijk risico’s op keratoconus. Hetgeen een tegenindicatie vromt voor refractieve laserchirurgie.