Raadpleging

Welkom op de site van het Oogartsencentrum ZW-Vlaanderen in Harelbeke

Op deze site zal u informatie terugvinden over een aantal veel voorkomende oogproblemen.
Zij zal u ook informeren over de praktische aspecten voor het maken van een afspraak bij onze dokters.

Na telefonische contactname (056/70.45.30) komt u terecht bij een secretaresse die u in functie van uw probleem zo snel als mogelijk een afspraak zal geven.

Om u snel te kunnen helpen is het zinvol dat het secretariaat reeds wat voorinformatie krijgt over uw problematiek. Zo kan beter rekening gehouden worden met de dringendheid van bepaalde oogziekten. Gelieve in enkele korte bewoordingen uw oogprobleem te omschrijven bijvoorbeeld snelle vermindering van scherpte in één oog, een kwetsuur van het oog of duidelijke ontsteking(roodheid) en pijn aan de ogen . Indien u reeds vroeger oogproblemen heeft gehad is het ook nuttig om deze voorgeschiedenis te vermelden (bvb. cataract, glaucoom of maculadegeneratie…). Gelieve ook duidelijk te vermelden indien u interesse heeft voor een refractieve procedure (lasercorrectie of lensimplantatie om u te bevrijden van bril of lenzen).

Dringende problemen zullen steeds voorrang krijgen en worden op korte termijn opgelost . U moet evenwel beseffen dat niet elke klacht als even dringend kan worden beoordeeld, zoniet wordt het hele afsprakensysteem ontwricht en is niemand meer tevreden. U zal een voorstel krijgen voor een afspraak bij de arts die op de kortste termijn nog een afspraak vrij heeft. Het is wel zo dat er een intense samenwerking is tussen de oogartsen van het oogartsencentrum en dat elke oogarts van het centrum vrije toegang heeft tot de patiëntendossiers.

Het oogartsencentrum is bereikbaar via 2 ingangen:
De hoofdingang met parking is gelegen in de Ballingenweg 20 (naast de Trouwzaal en het nieuw gedeelte van het stadhuis van Harelbeke).
Er is evenwel ook een ingang in het centrum van Harelbeke, Marktstraat 53 (naast het voormalig politiekantoor = rijksweg Kortrijk / Gent). Indien u verkiest via de ingang van de Marktstraat binnen te komen parkeert u zich het beste op het Marktplein van Harelbeke (enkele minuutjes stappen) of als u geluk heeft op een vrije (zeldzame) parkingsplaats in de Marktstraat.