Phake Lensimplantatie

Lensimplanting met multifocale implantlenzen of kunstlenzen

1. Phake Lensimplantatie

Phake Lensimplantatie is een vorm van lensinplanting waarbij een kunstlens wordt ingepland in het voorste oogsegment = ruimte tussen het hoornvlies en de natuurlijke lens. Volgens de plaatsing van deze lenzen in het oog kan men verder onderverdelen in lenzen die worden geplaatst voor de iris (bijvoorbeeld artisan – artiflex) en de implanteerbare contactlens die wordt geschoven in de ruimte tussen de natuurlijke lens en de iris (Visian ICL).

Implanteerbare contactlenzen (ICL)

Deze lenzen zijn gemaakt van collageen acrylaat (collameer) dit is heel dun en flexibel. Zowel bijziendheid, verziendheid als astigmatisme kunnen met deze lensoperatie worden gecorrigeerd. Deze techniek is ook zeer complementair aan de (femto)lasik waarbij bepaalde gevallen kunnen behandeld worden waarvoor laserbehandeling niet aangewezen is. Bij de lensinplanting wordt via een kleine hoornvliesinsnede een lens in het oog geschoven en vervolgens geplaatst over de natuurlijke lens en achter de iris.

Deze pijnloze procedure gebeurt onder druppelanesthesie en duurt ongeveer een kwartiertje. In samenspraak met Dr. Kesteloot kan worden beslist om beide ogen in dezelfde operatietijd te behandelen dan wel 1 à 2 weken tussen de behandeling van beide ogen te houden. Binnen de paar dagen kan u uw werkzaamheden hervatten. Implanteerbare contactlens – Toestemmingsformulier.