Bril- en lensvervangende laserbehandelingen

Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen met een laserbehandeling gecorrigeerd worden. Onze oogartsen bieden verschillende state of the art laserbehandelingen aan en wij hebben toegang tot uiterst moderne laserapparatuur voor een behandeling aangepast aan jouw noden en wensen.

Er zijn veel overeenkomsten tussen de verschillende lasertechnieken. Elke behandeling is namelijk snel (max. 10 minuten per oog) en pijnloos.

Welke techniek het beste past bij jouw ogen, leren we uit het vooronderzoek.

Wanneer kom je in aanmerking voor een laserbehandeling?

 • Zichtspecificaties
Behandelingen zijn mogelijk voor bijziendheid (correcties van -1 tot max -8 dioptrie), verziendheid (correcties van +1 tot +3 dioptrie) of astigmatisme (cilinderafwijking tot 6 dioptrie).
 • Leeftijd
Je dient minstens 18 jaar oud te zijn.
 • Voorwaarden rond zwangerschap en borstvoeding
Als je net bevallen bent of net gestopt bent met het geven van borstvoeding, wachten we minimaal 3 maanden voor we jouw behandeling starten.
 • Recent vooronderzoek
Het vooronderzoek dat de basis vormt voor jouw behandeling mag niet langer dan een half jaar geleden plaatsgevonden hebben.
 • Uitsluitingscriteria voor een laserbehandeling
Wanneer je lijdt aan een hoornvliesziekte, een reumatische aandoening, of in het verleden een hoornvliesontsteking door het herpesvirus hebt gehad, is een laserbehandeling helaas niet voor jou geschikt.

Verschillende types laserbehandelingen

PRK of 'no touch' PRK

Bij deze behandeling wordt de bovenste cellaag van het hoornvlies manueel (PRK) of met de laser (‘no touch’ PRK) verwijderd, voor de laser vervolgens aan het werk gaat.  Na de behandeling plaatsen we een tijdelijke contactlens op het oog en gaat het wondje moeten genezen.
Het oppervlakkig laagje groeit volledig terug in minder dan een week tijd.

Voordelen
Nadelen

Femto-LASIK

Bij deze behandeling voeren we de volledige procedure uit met een laser in een diepere laag van het hoornvlies. Eerst wordt een dun laagje (het flapje) losgemaakt met een speciale laser. Na het laseren van je oog, wordt dit flapje teruggeplaatst, waardoor het wondje snel weer dicht groeit.  

Voordelen
Nadelen
De femtolasikprocedure en de mogelijke risico’s

Wij helpen je graag!

Jouw zicht, jouw comfort, jouw geluk: dat is waar we bij Oogartsencentrum ZW-Vlaanderen en Kortrijk-West om geven. Droom je van een leven zonder bril of lenzen? Ons ervaren team staat klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

 • Een laserbehandeling zelf verloopt snel (ongeveer 10 tot 15 minuten per oog) en is pijnloos.
 • Bij aankomst in het lasercentrum zorgen we ervoor dat je je direct op je gemak voelt.
  • Nadat de nodige administratieve zaken in orde zijn gebracht, begeleiden we je naar de operatiekamer.
  • Daar wordt je oog lokaal verdoofd met druppels en zorgvuldig ontsmet.
  • Bij de Femto-LASIK behandeling zal je eerst een druk voelen gedurende een veertigtal seconden, wanneer het flapje met de laser wordt gemaakt.
  • Vervolgens wordt dit flapje open gelegd en terwijl je naar een flikkerlichtje kijkt, doet de laser zijn werk.
  • Je hoort alleen een knetterend geluid tijdens het laseren, wat volkomen normaal is.
  • Het effectieve laseren duurt slechts één minuut per oog en is volledig pijnloos.
  • Na de ingreep worden antibioticadruppels toegediend.
 • Na de laserbehandeling kan je even rusten en na een controle door ons team kan je naar huis. Voor veiligheidsredenen is het best niet zelf met de auto te rijden en je te laten begeleiden.
 • Rekening houdend met de voorbereiding, de behandeling en de opvolging, zal je in totaal een tweetal uur in het lasercentrum verblijven.
Meer uitleg over hoe een laserbehandeling verloopt:

De prijs van een laserbehandeling varieert. Het is afhankelijk van verschillende individuele factoren. We vinden het belangrijk om voor elke patiënt een persoonlijke prijsberekening te maken. Voor een algemeen overzicht van onze tarieven kan je onze tarievenpagina raadplegen.