Oogaandoeningen en behandelingen

Als mens zijn ook onze ogen vatbaar voor verschillende oogziektes en aandoeningen. Wij weten dat ieder oog en elke aandoening uniek is. Daarom gaan wij zeer nauwkeurig te werk om jouw aandoening op de voor jou meest geschikte manier te behandelen. Ons complementair team van oogartsen, waarbij elke arts gespecialiseerd is in een sub-segment van de oogheelkunde, kan met persoonlijke zorg volgende oogaandoeningen behandelen:

Cataract of staar

Een mistig of wazig zicht, alsook een snelle achteruitgang van je zicht of een snelle verandering van de vereiste brilsterkte kan een teken zijn dat je eigen ooglens troebel is geworden. Tijdens een operatie vervangen we je troebele ooglens door een heldere kunstlens.

Hoge oogdruk
en glaucoom

Een te hoge druk in je ogen kan de zenuwvezels in je oog aantasten en geleidelijk je zicht doen afnemen. Vanaf 45 jaar laat je best regelmatig je oogdruk controleren.

Droge ogen en traanwegen

Als je last hebt van droge of tranende ogen, gaan we na of de bevochtiging van je ogen nog optimaal is en of je traanwegen optimaal werken.

Aandoeningen van het netvlies en glasvocht

Onze oogarts medische retina is gespecialiseerd in behandeling van ziekten van het netvlies, zoals
Soms dienen deze netvliesaandoeningen behandeld te worden via een operatie van het netvlies, Vitrectomie genaamd.

Ooglidcorrecties

Door het natuurlijke verouderingsproces kunnen de oogleden gaan hangen en klachten veroorzaken zoals druk op de ogen of zelfs gezichtsveldverlies.

Scheelzien of dubbelzien

Een afwijking aan de stand van de ogen (naar binnen, naar buiten en soms naar boven of beneden) of een slechte samenwerking tussen de ogen leidt tot een verstoord zicht.

Vervorming van het hoornvlies (Keratoconus)

Het hoornvlies in ons oog is een beschermlaag en samen met de ooglens belangrijk voor de scherpstelling van je beeld. Bij een onregelmatige vorm van dit hoornvlies zal je minder goed scherp kunnen stellen en zal je beeldkwaliteit verminderen.